360º VAIKUTUKSEMME 

360-vaikutus tarkoittaa meille pelkkien kierrätysmateriaalien käyttöä sekä pitämällä ne kierrossa mahdollisimman pitkään tuhoamatta tai heittämällä niitä pois.

Sitoudumme parantamaan toimintaamme jatkuvasti sekä huomioimaan kaiken tekemisemme kestävästä näkökulmasta. Osana tätä sitoumusta asetamme etusijalle kiertotalouden, johon kuuluu materiaalien tehokas käyttö ja uudelleenkäyttö aina kun mahdollista.

Pure Waste | Numbers -video

MATERIAALIT

Ensisijainen raaka-aineemme on puuvillainen leikkuujäte. Tuotteemme valmistetaan 100 % kierrätyskuiduista, joista 60 % on kierrätettyä puuvillaa ja 40 % kierrätyspulloista valmistettua polyesteriä. Ympäristöhyötyjen lisäksi korostamme kestävyyttä, laatua ja ajatonta muotoilua. Tuotteemme tarjoavat saman laadun ja mukavuuden kuin vastaavat neitseellisistä materiaaleista valmistetut tuotteet. 

Remo BV on laskenut tuotantoketjumme ja logistiikkamme kokonaishiili- ja vesijalanjäljen. Tarkat laskelmat ovat nähtävissä täältä. Tuotteemme kuluttavat 99 % vähemmän vettä ja hiilidioksidipäästömme ovat 50 % pienemmät kuin vastaavilla neitseellisistä materiaaleista valmistetuilla tuotteilla. Tästä johtuen on meidän energian kokonaiskulutus myös 50 % pienempi.

Vertailun vuoksi on T-paitamme vesijalanjälki 1,2 litraa ja hiilijalanjälki 1,1 kiloa, kun vastaavalla neitseellisistä materiaaleista valmistetulla tuotteella on jalanjälki 1 426 litraa vettä ja 2,1 kiloa hiilidioksidia (CO2e).

Remo BV:n tekemän laskennan ansiosta pystymme raportoimaan jalanjälestämme. Erot ovat hätkähdyttäviä ja osoittavat, miten kierrätysmateriaalien käytöllä voidaan säästää luonnonvaroja sekä vähentää päästöjä.

Käyttämällä kierrätysmateriaaleja neitseellisten kuitujen sijaan olemme jo säästäneet 4 907 070 999 litraa vettä ja 3 091 056 kiloa CO2e-päästöjä (joulukuu 2022). Olemme kierrättäneet 652 793 kiloa tekstiilijätettä ja antaneet sille uuden elämän vaatteina.

 

POST WASTE

Post Waste -mallistolla halusimme osoittaa miten kuluttajapoistotekstiilien kierrätys on kaupallisesti mahdollista. Lanseerasimme malliston vuonna 2019 vaatteilla, jotka valmistettiin 100 % kierrätetyistä kuiduista ja joiden sisällöstä 20 % oli käytöstä poistettuja vanhoja vaatteita.

Päätimme tuolloin siirtyä käyttämään kuluttajapoistotekstiilejä tulevaisuudessa, jolloin jäte myös jalostettaisiin paikallisesti, se synnyinseudulla.

TUOTESUUNNITTELU

Suunnittelemme ja valmistamme klassisia tuotteita, joilla on pitkä elinkaari. Perusajatuksena on tuottaa malleja, jotka pitävät tuotevalikoiman kompaktina ja helposti hallittavana. 

Tuotekehitys johtaa usein ainutlaatuisten kankaiden tai värien pieniin eriin. Pyrimme käyttämään kaikki tuottamamme materiaalit ja suunnittelemaan pienempiä mallistoja hyödyntäen näitä tuotekehitykankaita.

Vältämme turhia osia sekä yksityiskohtia ja suunnittelemme tuotteemme helposti kierrätettäviksi. Vuonna 2020 poistimme tuotteistamme roikkolapuissa käytetyt hakaneulat.

Käytämme roikolappuissa kierrätettyä pahvia, sekä tuote- ja kokolapuissa kierrätettyä polyesteriä. Narut valmistetaan samoista 100 % kierrätetyistä langoista, mutta käyttökelvottomien lankarullien jäänteistä.

VAATEHUOLTO

Vaatteiden hoito on olennainen osa vaatteiden kestävyyttä, mutta valitettavan usein aliarvostettua. Olemme koonneet kattavat ohjeet siitä, miten tuotteitamme voi hoitaa ympäristöystävällisesti ottaen huomioon veden ja energian kulutuksen sekä myrkyllisten kemikaalien käytön.

Tutustu vaatehuoltoon tästä

VANHOJEN VAATTEIDEN TAKAISINOTTO JA KIERRÄTYS

Pienennämme vielä entisestään tuotteidemme ympäristövaikutusta sitoutumalla ottamaan takaisin käytetyt tuotteemme, jotka ovat saavuttaneet elinkaarensa lopun. Vuonna 2020 kierrätimme siihen asti asiakkaidemme palauttamat vaatteet: yhteensä 935 kiloa. Kierrätimme nämä vaatteet uudeksi kankaaksi osana Telaketju II -hankkeen koe-erää. Vuonna 2021 teimme materiaalista testituotteita.
Tulemme otamme tämän toimintamallin laajemmin käyttöön tulevaisuudessa.

VAIKUTUKSET NÄKYVILLE

Vaikka käytämme tuotteidemme valmistuksessa vain kierrätettyjä materiaaleja, on meidän tunnustettava, että kaikkien vaatteiden valmistus kuluttaa luonnonvaroja. Materiaalin (jopa aineettoman) tuottaminen kuluttaa energiaa. 

Valitsimme vuonna 2021 rehellisemmän tavan merkitä vaatteemme tuotekohtaisilla jalanjälkilaskelmilla, jotta kuluttajat näkisivät todelliset vaikutukset. Myös verkkokaupassamme jokainen tuote on merkitty yksityiskohtaisilla jalanjälkilaskelmilla.

MUUT MATERIAALIT

Emme rajoita kierrätysmateriaalien käyttöä vain kankaisiin tai vaatteisiin.

Pakkauksissa käytämme kierrätyskartongista valmistettuja pahvilaatikoita, kierrätyspaperista valmistettuja paperikasseja, kierrätysmateriaaleista valmistettuja postipusseja ja kierrätyspolyeteenistä valmistettuja muovipusseja. Emme pakkaa tuotteita yksittäisiin muovipusseihin, mikä on yleinen tapa vaateteollisuudessa. Käytämme suurempia pusseja, joihin mahtuu 10 tai 15 tuotetta. Tämän menetelmän ansiosta käytämme keskimäärin 75 prosenttia vähemmän muovia.

Vuoden 2020 lopussa lopetimme lähes kaikkien uusien pahvilaatikoiden käytön ja aloimme käyttää uudelleen Intian tehtaaltamme saapuvia kierrätettyjä pahvilaatikoita. Tämän ansiosta vähennämme ostetun pahvin määrää noin 90 % vuosittain.

Pidämme tärkeänä jakaa tietämystämme ja mitä olemme oppineet. Lisäksi on tärkeää, että ylläpidämme jatkuvan oppimisen ja kehittymisen kulttuuria. Olemme saavuttaneet paljon, mutta emme ole missään nimessä valmiita.