ONGELMA

Puuvilla on yksi maailman käytetyimmistä tekstiilikuiduista. Maailmanlaajuinen muotiteollisuus kuluttaa vuosittain noin 27,3 miljardia kiloa puuvillaa, josta 15 prosenttia jää käyttämättä pääasiassa leikkausjätteen muodossa. Tämä on 4,1 miljardia kiloa käyttökelpoista puuvillaa, mikä vastaa 109 750 kuorma-autollista hyvää ja toimivaa materiaalia. Tämä on tärkein syy siihen, että käytämme raaka-aineena tekstiiliteollisuuden puuvillaista leikkuujätettä.

Toinen tärkeä syy puuvillan valintaan on sen viljelyn valtava ympäristövaikutus. Puuvillakilon kasvattamiseen tarvittava vesimäärä vaihtelee 9 000 litrasta 21 000 litraan sijainnista riippuen. Puuvillaa viljellään usein alueilla, joilla sademäärä ei riitä kasvuun, minkä vuoksi kastelu on välttämätöntä. Tämän lisäksi tarvitaan noin 0,5 hehtaaria maatalousmaata 1000 puuvillakilon kasvattamiseen, minkä voisi soveltaa vaikka kriittisempään käyttöön, kuten ruoan viljelyyn.

Kaikella viljellyllä puuvillalla on sama jalanjälki, myös luomupuuvillalla; yksikään niistä ei ole ympäristöystävällinen valinta kierrätyspuuvillaan verrattuna.

Muotiteollisuus on yksi maailman saastuttavimmista teollisuudenaloista. Se on kivikaudelle jämähtänyt teollisuudenala, vaikka uudistamismahdollisuudet ovat loputtomat.

RATKAISUMME

Käytämme 100 % kierrätettyjä kuituja, sekoitekangasta joka valmistetaan leikkuujätestä tai kierrätetyistä vaatteista peräisin olevasta puuvillasta ja kierrätetyistä PET-pulloista valmistetusta polyesterkuidusta. Ajan myötä olemme hienosäätäneet näiden materiaalien suhdetta siten, että 60 % on mekaanisesti kierrätettyä puuvillaa ja 40 % kemiallisesti kierrätettyä polyesteriä.

Vaikka työskentelemme pääasiassa yhden materiaalikoostumuksen parissa, olemme varmistaneet kuidun niin laadukaaksi, että siitä on mahdollista valmistaa erilaisia tekstiilejä erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Kierrätysmateriaalit pienentävät vesi- ja hiilijalanjälkeä huomattavasti. Tuotteemme kuluttavat 99 % vähemmän vettä ja hiilidioksidipäästömme ovat 50 % pienemmät kuin vastaavilla neitseellisistä materiaaleista valmistetuilla tuotteilla.  Tästä johtuen on meidän energian kokonaiskulutus myös 50 % pienempi.

Pure Waste | The Process -video

KIERRÄTYS- JA TUOTANTOPROSESSI

Jätteen kerääminen ja lajittelu

Pure Waste -tuotteet valmistetaan 100 % kierrätetyistä raaka-aineista. Ensisijainen raaka-aine, puuvillainen leikkuujäte, kerätään ompelutehtailta ja lajitellaan laadun ja värin mukaan.

Kierrätys

Jokainen laatu- ja värierä kierrätetään mekaanisesti kuiduiksi. Lopputuotteen väri määräytyy jätteen värin mukaa. Mekaanisen kierrätyksen etuna on, että raaka-aineen väri säilyy koko prosessin ajan, jolloin kuituja ei tarvitse erikseen värjätä.

Langan ja kankaan valmistus

Mekaanisesti avattu puuvillajäte sekoitetaan PET-pulloista peräisin olevien kemiallisesti kierrätettyjen polyesterikuitujen kanssa. Tämän jälkeen langat neulotaan tai kudotaan kankaan lopullisen käyttötarkoituksen perusteella.

Viimeistely

Kankaan lopullisesta käyttötarkoituksesta riippuen viimeistelyprosessi voi sisältää eri vaiheita, kuten kompaktoinnin, harjaamisen ja pesun. Lopullinen kangas pestään aina (5 litraa vettä kiloa kohti) myrkyttömillä entsyymeillä.

Valmistus

Tämä prosessi koostuu lopputuotteen leikkaamisesta, valmistamisesta ja viimeistelystä. Olemme olleet alusta alkaen mukana tehtaan kehittämisessä, minkä ansiosta pystyimme suunnittelemaan ja luomaan toimivan ja turvallisen työympäristön vastaamaan visiotamme.

Lopullinen tuote

Lopulta saamme kestäviä, hyviä ja laadukkaita vaatteita, joiden tuotanto kuluttaa 99 % vähemmän vettä ja tuottaa 50 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin vastaavat neitseellisistä materiaaleista valmistetut tuotteet.