TUOTANTO

Intia oli meille luonnollinen valinta useista syistä. Tärkein syy oli se, että intialainen tuttavamme ja vanha yhteistyökumppanimme innostui liikeideastamme. Vuonna 2014 aloitimme toiminnan hänen tehtaallaan. Vuoden 2016 alussa aloitimme tuotannon hänen uudella ompelutehtaallaan, joka oli suunniteltu tuotantomme ja tarpeidemme mukaan. Hän on yksi osakkaistamme ja vastaa Intian toiminnasta.

Intia tarjoaa myös sen, mitä tarvitsemme. Maa tarjoaa päteviä tekstiilialan ammattilaisia, mutta tärkein syy on kuitenkin ensisijaisen raaka-aineemme: puuvilla, tekstiiliteollisuuden leikkuujäte. Intiassa leikkuujätettä on saatavilla missä tahansa. Tamil Nadun osavaltiossa, jossa toimimme, on noin 3 000 ompelimoa, jotka kaikki tuottavat sivutuotteena leikkuujätettä.

Tehtaalla on sekä amforin BSCI A-luokan (Business Social Compliance Initiative) että SEDEX sertifikaatit.

Läpinäkyvyys ja avoimuus ovat avainasemassa tekstiiliteollisuuden työolojen ja ympäristövaikutusten parantamisessa. Pidämme sekä sertifikaatteja että avoimuutta tarpeellisina. Intialainen osakkeenomistajamme varmistaa, että standardeja noudatetaan, ja vastaa päivittäisestä toiminnasta Intiassa. Olemme päivittäin yhteydessä tehtaaseen ja vierailemme Intiassa säännöllisesti, vähintään 4-5 kertaa vuodessa.

VAATTEIDEN VALMISTUS

Vardhan Industries tehdasrakennus suunniteltiin ja rakennettiin yhteistyössä kanssamme vuonna 2016 turvallisen työympäristön varmistamiseksi. Ilmanvaihto on välttämätöntä lämpötilan noustessa. Tehdas on yhdessä tasossa ja katto on eristetty sisälämpötilan säätämiseksi. Työntekijät pitävät enemmän taukoja päivällä, kun lämpötila on korkeimmillaan. Tehdas sijaitsee Tamil Nadun osavaltiossa Etelä-Intiassa.

LANGAT

Teemme tiivistä yhteistyötä pitkäaikaisen kumppanimme Usha Yarnsin kanssa. Kehitämme korkealaatuisia lankoja yhteisten kiertotalouden tavoitteiden ja hyvän laadun saavuttamiseksi. Viime vuonna saavutimme tavoitteemme parantamalla raaka-aineiden jäljitettävyyttä. Nykyään on helpompi varmistaa, että raaka-aine on tasalaatuista ja -väristä uuden testilaboratorion ansiosta.

KANKAAT

Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Fabtech International huolehtii tekstiilien neulonnasta, pesusta ja viimeistelystä. Heillä on suljettu vedenkierto- ja puhdistusjärjestelmä, jolla varmistetaan, ettei luontoon pääse kemikaaleja tai jätevesiä.

THE PROCESS

KIERRÄTYS- JA TUOTANTOPROSESSI

Jätteen kerääminen ja lajittelu

Pure Waste -tuotteet valmistetaan 100 % kierrätetyistä raaka-aineista. Ensisijainen raaka-aine, puuvillainen leikkuujäte, kerätään ompelutehtailta ja lajitellaan laadun ja värin mukaan.

Kierrätys

Jokainen laatu- ja värierä kierrätetään mekaanisesti kuiduiksi. Lopputuotteen väri määräytyy jätteen värin mukaa. Mekaanisen kierrätyksen etuna on, että raaka-aineen väri säilyy koko prosessin ajan, jolloin kuituja ei tarvitse erikseen värjätä.

Langan ja kankaan valmistus

Mekaanisesti avattu puuvillajäte sekoitetaan PET-pulloista peräisin olevien kemiallisesti kierrätettyjen polyesterikuitujen kanssa. Tämän jälkeen langat neulotaan tai kudotaan kankaan lopullisen käyttötarkoituksen perusteella.

Viimeistely

Kankaan lopullisesta käyttötarkoituksesta riippuen viimeistelyprosessi voi sisältää eri vaiheita, kuten kompaktoinnin, harjaamisen ja pesun. Lopullinen kangas pestään aina (5 litraa vettä kiloa kohti) myrkyttömillä entsyymeillä.

Valmistus

Tämä prosessi koostuu lopputuotteen leikkaamisesta, valmistamisesta ja viimeistelystä. Olemme olleet alusta alkaen mukana tehtaan kehittämisessä, minkä ansiosta pystyimme suunnittelemaan ja luomaan toimivan ja turvallisen työympäristön vastaamaan visiotamme.

Lopullinen tuote

Lopulta saamme kestäviä, hyviä ja laadukkaita vaatteita, joiden tuotanto kuluttaa 99 % vähemmän vettä ja tuottaa 50 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin vastaavat neitseellisistä materiaaleista valmistetut tuotteet.