Usein kysytyt kysymykset

Tarjoaako Pure Waste ilmaista toimitusta?

Tarjoamme ilmaisen toimituksen Suomessa yli 100 euron tilauksille. Kun tilaat uutiskirjeemme ja seuraat meitä sosiaalisessa mediassa, kuulet ensimmäisten joukossa tulevista kampanjoista, uusista tuotteista ja tapahtumista.

Milloin tilaukseni käsitellään?

Kaikki tilaukset pyritään käsittelemään mahdollisimman nopeasti saapumisjärjestyksessä.

Kun tuotteet on kerätty vastaamaan tilausta, ne pakataan, postitetaan ja toimitetaan eteenpäin valitulle kuljetusyhtiölle. Prosessi vie keskimäärin 1-2 arkipäivää.

Voinko muuttaa tai peruuttaa tilaukseni? 

Tilaus lähetetään noudettavaksi välittömästi, joten sen sisällön muuttaminen ei ole enää mahdollista. Jos tilausta ei ole vielä lähetetty, eli jos et ole vielä saanut lähetysilmoitusta sähköpostitse, tilauksen peruuttaminen on vielä mahdollista. Ota tällöin yhteyttä asiakaspalveluumme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen store@purewaste.com.

Miksi tilauksen seuranta näyttää, että tilaukseni ei ole vielä saapunut logistiikkayhtiölle, vaikka olen saanut lähetysilmoituksen?

Asiakaspalvelutiimimme käsittelee tilauksia maanantaista lauantaihin. Silti logistiikkayritykset lähettävät tilaukset valitettavasti vain maanantain ja perjantain välisenä aikana. Kun tilaus on pakattu, se odottaa logistiikkayhtiön noutoa. Tässä vaiheessa tilauksen seuranta osoittaa, että "tilaus ei ole vielä saapunut logistiikkayhtiöön". Kun logistiikkayritys on noutanut tilauksen, myös toimitustilanne päivittyy tilauksen seurantaan.

Miksi pakettini palautettiin lähettäjälle ja miten voin saada tilaukseni takaisin?

Posti säilyttää noudettavaa tilausta 7 vuorokautta. Jos tässä ajassa et ole ehtinyt noutaa tilaustasi, se lähetetään automaattisesti takaisin meille. Noutamatta jätetystä paketista veloitamme toimitus- ja palautuskulut 7,80 € ja hyvitämme jäljelle jäävän summan. Voit tehdä uuden tilauksen verkkokaupassamme.

Tilaukseni on luultavasti kadonnut. Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos epäilet, että tilauksesi on kadonnut, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen store@purewaste.com. Asiakaspalvelumme tutkii puolestasi paketin löytymistä mahdollisimman pian.

Tilauksessa on väärä tuote, miten toimin?

Jos tilaukseen on sattunut keräilyvirhe, vastaamme sekä palautuskustannuksista, että mahdollisista korvaavan tuotteen lähetyskustannuksista. Voit lähettää virheellisen tuotteen meille normaalina palautuksena. Muistathan merkitä palautuksen syyksi “väärä tuote”.

Miten palautan tilaamani tuotteen?

Meille on erityisen tärkeää, että olet tyytyväinen tilaamiisi tuotteisiin. Sinulla on 14 vuorokautta aikaa tutustua tuotteisiin ja sovittaa niitä.

Huomioithan, että palautusoikeus koskee käyttämättömiä ja myyntikuntoisia tuotteita. Tuotteissa tulee olla roikkolaput yhä kiinni. Tahraisia, käytettyjä tai esimerkiksi koiran-/kissankarvaisia tuotteita emme hyväksy palautuksena.

Perimme palautuksesta palautusmaksun, joka on toimitustavasta riippumatta.

  1. Suomi 4,90 €
  2. Ulkomaat - asiakas maksaa palautuskulut itse

Toimi näin palauttaessasi tuotteitamme Suomesta:

1. Pakkaa palautettava tuote asianmukaisesti.
2. Kirjoita pakkauksen päälle palautusosoitteemme:

Asiakaspalautus
640755
Pure Waste Textiles Oy
Läkkisepäntie 11
00620 Helsinki

3. Toimita paketti Postin toimipisteeseen.

Paketti palautuu meille ennakkoon maksetulla asiakaspalautustunnuksella. Vähennämme palautusmaksun 4,90 € sinulle palautettavasta summasta. Palautamme rahasi vastaanotettuamme pakettisi.

Mikäli osa tilauksesta palautetaan ja tilauksen loppusumma jää alle ilmaisen toimituksen rajan, niin vähennämme palautettavasta summasta toimitus- ja palautusmaksun 7,80 €.

Toimi näin palauttaessasi tuotteitamme Suomen ulkopuolelta:

1. Pakkaa palautettava tuote asianmukaisesti.
2. Lähetä paketti meille osoitteeseen:

Pure Waste Textiles Oy
Läkkisepäntie 11
00620 Helsinki
Finland

Huomaathan, että paketti on vastuullasi niin kauan kunnes se saapuu meille. Palautamme rahasi vastaanotettuamme pakettisi.

Miten vaihdan tilaamani tuotteen? 

Vaihdamme koon tilaamastasi tuotteesta veloituksetta Suomessa. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla store@purewaste.com ennen tuotteen takaisin lähettämistä, niin voimme tarkistaa haluamasi koon saatavuuden. 

Tuotteen vaihto ulkomailta tai täysin toiseen tuotteeseen onnistuu ainoastaan palautuksen kautta. Palauta haluamasi tuote normaalina palautuksena ja tilaa uusi, korvaava tuote verkkokaupastamme.

Miten toimin reklamaatiotilanteessa? 

Pyrimme aina parhaaseen mahdolliseen laatuun tuotteissamme, mutta niin kuin sanonta kuuluu, niin tekevälle sattuu, emmekä me ole poikkeus. Mikäli kohdallesi on sattunut tuote, jossa on valmistusvirhe, niin olethan yhteydessä meihin sähköpostitse store@purewaste.com. Reklamaatiotapauksissa vastaamme sekä palautuskustannuksista, että mahdollisista korvaavan tuotteen lähetyskustannuksista.

Kuinka varmistatte tuotannon eettisyyden?

Vierailemme itse tehtaalla säännöllisesti, ja yksi yrityksen osakkaista on intialainen. Noudatamme paikallisia lakeja ja kansainvälisiä säännöksiä, kuten YK:n ihmisoikeusjulistusta. Vähimmäistason määrittää SEDEX ja BSCI sertifikaatit, tosin ylitämme nämä vaatimukset monelta osin.

Kuinka vaate voi säästää vettä?

Puuvillan viljely vaatii huomattavan määrän vettä. Kierrättämällä, neitseellisen puuvillan viljelyn sijaan, toteamme että vaatteemme säästävät vettä - yksi kilogramma 11 000 litraa.

Kuinka varmistatte, ettei tuotteissa ole käytetty kemikaaleja?

Emme lisää värejä tai kemikaaleja tekstiileihimme, kangas saa värinsä kierrätetyn jätteen värin mukaan. Jäte tulee länsimaisilla standardeilla toimivilta tehtailta, joten materiaali on lähtökohtaisesti vaatimukset täyttävää. Kangas myös pestään. Aina ennen uuden laadun tai värin käyttöönottoa, materiaali testataan ja pistokokeita suoritetaan jatkuvasti.

Miksi valmistatte tuotteenne Intiassa?

Toimimme siellä missä tekstiiliteollisuuden leikkuujäte syntyy. Ympäristön kannalta ei olisi järkevää kuljettaa raaka-ainetta kauas sen syntypaikasta. Intiasta löytyy mekaanisesti kierrätetyn tekstiilin tuotantoon tarvittava laitteisto, infrastruktuuri ja osaaminen. Yksi yrityksen osakkaista on intialainen ja tästä syystä meille oli helppo valinta perustaa ompelutehdas Intiaan.

Miksi käytätte kierrätettyä puuvillaa?

Päätimme keskittyä puuvillan kierrätykseen, sillä se on käytetyin luonnonkuitu, mutta edelleen suhteellisen vähän kierrätetty. Haluamme hyödyntää materiaalia, joka menisi muuten hukkaan.

Onko puuvilla luomua?

Käyttämämme materiaali on tekstiili- ja vaateteollisuuden ylijäämää, pääosin vaatetehtaiden leikkuujätettä. Leikkuujäte kerätään paikallisilta tehtailta, jotka eivät erottele luomupuuvillaista jätettä erikseen. Tällä hetkellä voimme taata, että käyttämämme leikkuujäte on 100 % puuvillaa, mutta se ei ole 100% luomua. Puuvillamme voi erästä riippuen olla 100 % luomua, 100 % perinteistä tai näiden kahden sekoitus. Meille on ensisijaisen tärkeää, että kaikki puuvillajäte päätyy hyötykäyttöön oli se sitten luomua tai perinteistä puuvillaa.

Miksi tuotteissa on polyesteria?

Kierrätetyn puuvillan kuidun pituus ei ole aina tarpeeksi pitkä. Kierrätettyä polyesteria lisätään vahvistamaan lankaa, jotta se olisi tarpeeksi laadukas. Uskomme, että tuote, joka kestää on ekologisin mahdollinen vaihtoehto. Toivomme, että tulevaisuudessa voimme vähentää muoviperäisten kuitujen käyttöä, ja että puuvillakuitujen pituus olisi tarpeeksi pitkä, ettei meidän tarvitsisi sekoittaa joukkoon muita kuituja, mikä helpottaisi myös jatkokierrätystä. Tiedostamalla ongelmat sekä haasteet päästään tekoihin.

Mistä käyttämänne leikkuujäte on peräisin?

Leikkuujäte tulee intialaisilta tehtailta. Kaikki tehtaat, joilta jäte kerätään valmistavat tuotteita länsimaiseen vientiin.

Vapautuuko tuotteistanne mikromuoveja?

Kaikesta polyesterista irtoaa mikromuovia – myös meidän tuotteistamme. Oikealla käytöllä, vaatehuollolla ja edelleen kierrättämällä voi ehkäistä mikromuovien päätymistä ympäristöön. Suosittelemme käyttämään mikromuoveja keräävää pesupussia (esim. Guppyfriend). Teemme jatkuvasti kehitystyötä löytääksemme kierrätyspolyesterille korvaavia vaihtoehtoja.

Otatteko vastaan käytettyjä vaatteita?

Haluamme ottaa vastuun vaatteen koko elinkaaresta, minkä vuoksi keräämme käytettyjä Pure Waste -tuotteita Concept Storellamme Helsingin Yrjönkadulla, ja kierrätämme ne parhaalla mahdollisella menetelmällä. Tällä hetkellä keräämämme tekstiilit päätyvät tutkimus- ja kehityshankkeisiimme.

Miksi vaatteidenne väriskaala on niin “väritön”?

Pure Waste -vaatteita ei värjätä vaan värisävyt määräytyvät kierrätetyn puuvillan värin mukaan. Mallistomme värit ovat yleisimpiä tekstiiliteollisuudessa käytettyjä värejä ja nykyisellä väriskaalalla voimme taata jatkuvan saatavuuden Classics-mallistomme tuotteille. Muissa mallistoissa on ajoittain saatavilla muitakin värejä. Musta, valkoinen ja harmaa ovat ajattomia värejä, jotka toimivat vuodesta toiseen.

Minkä kokoinen tuote minun kannattaa tilata?

Löydät mittataulukot jokaisen tuotteen kohdalta erikseen. Juuri sinulle sopivin koko löytyy kun olet mitannut oman rinnan-, vyötärön- ja lantionympäryksesi, joita vertaat mittataulukoista löytyviin mittoihin.

Tuleeko tuotteesta / koosta täydennystä varastoon?

Classics-mallistomme ei vaihdu sesonkien mukaan. Tämä tarkoittaa että täydennämme varastoamme säännöllisin väliajoin. Jos jostain tuotteesta on tarvitsemasi koko loppu, laitathan meille sähköpostia store@purewaste.com niin tarkastamme varastotilanteen ja kerromme milloin kyseisestä tuotteesta on tulossa täydennystä. Muista kuin Classics-tuotteista valmistetaan usein vain rajallisia eriä, eikä niitä välttämättä enää täydennetä.

Voinko tilata Pure Waste -tuotteita yritykselle? 

Myymme Classics-mallistomme tuotteita yrityksille sekä sellaisenaan että haluamallasi painatuksella. Meiltä saat personoidut Pure Waste -tuotteet alkaen 50 kpl/printti. Pienemmissä määrissä annamme mielellämme tarjouksen blankoista tuotteista ja vinkit parhaista painotaloista. Yritysmyyntimme lähettää sinulle kuvastomme ja vastaa mielellään kysymyksiisi. Tavoitat meidät sähköpostilla sales@purewaste.com

Vieraile b2b-sivustollamme saadaksesi lisätietoja.

Kuinka varmistatte sivuiltanne löytyvien asiakaskokemusten aitouden?

Verkkokaupasta löytyvien arvostelujen aitous pyritään varmistamaan sillä, että arvosteluja kysytään vain ostaneilta asiakkailta. Teknisestä toteutuksesta vastaa Trustmary.com

Asiakaspalvelu

Voit aina ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Yritämme ratkaista pienimmätkin huolesi ja auttaa korjaamaan ongelman. Kaikki palaute on aina erittäin tervetullutta.

store@purewaste.com

Yritysasiakkaat

Myymme Classics-mallistoamme yritysasiakkaille sekä sellaisenaan että mittatilaustyönä. Tarjoamme yksilöllisiä Pure Waste -tuotteita alkaen 100 kappaleen painatuksesta. Pienemmille määrille annamme mielellämme tarjouksen tyhjistä tuotteista ilman painatusta ja suosituksia parhaista painotaloista. B2B-myyntitiimimme voi lähettää sinulle luettelomme ja vastata kysymyksiisi.

Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta sales@purewaste.com.